Чому важливо їсти фрукти й сухофрукти

Натомість скупий раціон, позбавлений корисних вітамінів і мікроелементів, є причиною майже половини випадків смерті від хвороб серця. До причин, чому люди вживають мало фруктів є їх висока ціна й те, що вони швидко псуються.

Читайте також Знайшли гормон, який блокує вироблення жиру після їжі

Як альтернативу експерти пропонують звернути увагу на сухофрукти — за правильного зберігання вони можуть залишатися їстівними й корисними довгий час, також їх зручно брати з собою в дорогу, на роботу. Що цікаво, що іноді сухофрукти можуть бути дешевшими за свої свіжі аналоги.

Дослідження щодо користі сухофруктів

До того ж учені зазначили, що сухофрукти корисні для здоров'я. У дослідженні взяли участь 2 5000 респондентів. Кожен із них детально розповів про всі продукти, які він вживав протягом 24 годин.

Результати свідчать, що ті, хто вживали сухофрукти регулярно, мають нижчий індекс маси тіла, меншу окружність талії та кращий артеріальний тиск.

Але, варто знати, що не всі сухофрукти вважаються корисними

Сухофрукти можуть бути відмінним вибором як поживна закуска, тільки якщо в них немає додаткового цукру,
– зауважили дослідники.


Сухофрукти легко приготувати самостійно / Фото Unsplash

Які сухофрукти найкорисніші

  • Яблука. Містять багато заліза, що добре для кровоносної системи, допомагають підтримувати в кишківнику оптимальну мікрофлору.
  • Ізюм. Багатий вітамінами групи B і органічних кислот. У нього ж входять калій з магнієм та інші речовини, необхідні людині. Добре для нервової системи.
  • Груші. Відмінний антидепресант, виводить з організму токсини.
  • Інжир. Позитивно впливає на щитоподібну залозу, має протизапальну дію в роті.
  • Персик. Фрукт в сушеному вигляді рекомендують людям, які мають проблеми з серцево-судинною системою або нирками.
  • Курага. Один з найбільш корисних сухофруктів серед усього доступного різноманіття. Він не тільки комплексно впливає на організм, покращуючи самопочуття, але й позитивно позначається на окремих органах, зокрема, серці та шлунку.
  • Фініки. Це різноманіття вітамінів, металів і мікроелементів. Допомагає при анемії, а також сприяє підвищенню імунітету. Фініки не тільки стимулюють ниркову і печінкову діяльність, але й дозволяють організму ефективніше відновлюватися після перенесених захворювань.