У відповідь на позачергову поставку вакцини в Україну, наша країна пропонує виробникам свої послуги з транспортування літаком "Мрія". Про це заявив нардеп від "Слуги народу" Михайло Радуцький в ефірі одного з українських телеканалів, пише 24 канал.

Актуально Ми не будемо блокувати платну вакцинацію проти COVID-19, – Зеленський

Радуцький пояснив, що Україна запропонує виробникам вакцини проти COVID-19 послуги транспортування препарату в різні країни найбільшим вантажним літаком "Мрія". Нардеп додав, що у такий спосіб Україна розраховує пришвидшити отримання вакцини.

Але на сьогодні зусиллями Міністерства закордонних справ, президента України ведуться перемовини з виробниками, з президентами країн, де знаходяться виробники, щоб отримати цю вакцину якомога раніше,
– сказав він.

Радуцький розповів, що уряд готує пропозицію для таких виробників, як:

  • Pfizer,
  • BioNTech,
  • AstraZeneca.

Важливо МОЗ опублікувало план вакцинації українців проти коронавірусу

Нардеп також зазначив, що Ан-225 "Мрія" можна модернізувати, аби літак підтримував необхідну температуру для перевезення вакцини. А це – приблизно -70 градусів.

Що відомо про Ан-225 "Мрія"?

Український літак Ан-225 "Мрія" є найбільшим вантажним авіасудном у світі. Під час пандемії коронавірусу він став у нагоді. Його велика вантажопідйомність допомагає доставити вантаж у будь-яку точку світу. Український літак доставляв медичне обладнання до Варшави, Франції, а також доставив в Україну медичний вантаж з Китаю.