Планується провести 6 етапів досліджень на дітях, заявив генеральний директор наукового центру "Вектор" Рінат Максютов, пишуть російські ЗМІ.

Також на тему: В Україні розширять перелік обов'язкових щеплень: у Раді антивакцинаторський скандал

Тестування на дітях

Перше клінічне дослідження проводиться віку від 14 до 17 років. Якщо воно проходить успішно, переходять на наступний вік – з пониженням. І так послідовно шість клінічних досліджень, поки ми не дійдемо до немовлят віку до шести місяців,
– сказав він.

Максютов підкреслив, що у "Вектора" немає причин сумніватися в безпеці вакцин для маленьких пацієнтів, а клінічні випробування необхідні для того, щоб отримати право щепити дітей різного віку. Вчені планують в грудні почати дослідження за участю підлітків, тому що ця вікова група досить чутлива до коронавірусу.

Що відомо про російську вакцину проти коронавірусу "ЕпіВакКорона"

  • 26 листопада Росспоживнагляд оголосив про початок постреєстраційних клінічних випробувань вакцини за участю 3000 добровольців.
  • До випробувань допускаються учасники від 18 років, які мають дотримуватися графіка відвідування прищепних центрів і пройти всі необхідні процедури.
  • Раніше, 24 листопада, почалися клінічні випробування препарату за участю 150 добровольців від 60 років, щоб з'ясувати, який рівень захисту забезпечує вакцина старших вікових груп.
  • На цей час вже щеплені 50 літніх учасників.
  • Вакцина "ЕпіВакКорона", створена на основі пептидних антигенів, отримала реєстраційне посвідчення 14 жовтня.
  • Міжнародна наукова спільнота чекає оприлюднення результатів дослідження, щоб зробити висновки про вакцину.