За його словами, карантинні обмеження стосуються всього, крім продуктової групи, аптек тощо. Про це міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов розповів в інтерв’ю "РБК-Україна".

Читайте також В Україні за добу захворіли на COVID-19 ще 11 968 людей: статистика

Насправді основна мета, яку скомуніковано (прийняли, – ред.) і головним державним санітарним лікарем, і міністром охорони здоров'я – це не дати людям "спокуси" зайвого переміщення. Завдання – щоб люди перебували з родинами, перебували в сім'ї,
– заявив він.

Немчінов зазначив, що уряд провів комунікацію з торгово-промисловою палатою щодо визначення форс-мажорних обставин. Адже карантин стосується як орендодавців, так і орендарів, які будуть однозначно втрачати кошти через те, що не працюватимуть у вихідні.

"Так чи інакше, ми кожен день ходимо на роботу, і за цей час ми можемо зробити якісь необхідні покупки. Основний негатив, який був навесні і на початку літа – це нерівноправність суб'єктів, коли великі рітейлери працювали, а маленькі не працювали. Зараз ми визначили, що не менше 60% торговельної площі має займати продуктова група, щоб великі будівельні супермаркети, які роблять продуктові розкладки при вході, не розказували, що вони торгують продуктами", – наголосив він.

Раніше прем'єр-міністр заявив, що якщо у нього є вибір між кількома тисячами життів і кількома мільярдами гривень, то він обирає людські життя.

"І я вважаю, що це достатньо коректно. Немає ідеальних документів, і якщо буде потреба, ми готові до якихось змін", – погодився Немчінов.

Карантин вихідного дня почав діяти в Україні з 14 листопада. Згідно з ним, у суботу й неділю повинні працювати лише продуктові, аптеки, АЗС, пошта та заклади, що готують їжу на виніс.

карантинні обмеження в Україні інфографіка 24 канал
Карантинні обмеження в Україні / Інфографіка 24 каналу