За словами глави МОЗ, будь-які заходи, серед яких і протиепідемічні, уряд запроваджує, виходячи з ситуації. Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов сказав в ефірі Свобода Савіка Шустера.

Читайте також Договір не за горами: Україна веде перемовини з усіма виробниками вакцин від COVID-19

З одного боку – ситуації з захворюваністю на COVID-19, з іншого – з можливості нашої країни суто економічної… Чи витримаємо, чи не витримаємо ми повний локдаун,
– заявив Максим Степанов.

Глава МОЗ вважає, що карантин вихідного дня суттєво зменшує кількість контактів між людьми. Однак найкращим варіантом для боротьби з коронавірусом, як додав Степанов, є "повний локдаун".

Але це не просто ж високі слова "не витримає економіка". У нас не буде елементарно коштів, щоб сплачувати зарплати лікарям, щоб сплачувати пенсії. Ми просто не витримаємо такої зупинки всієї країни, знову ж таки, щонайменше на три тижні,
– наголосив він.

До слова, від сьогодні, 14 листопада, почав діяти карантин вихідного дня. Він триватиме в Україні протягом 3 тижнів щосуботи та щонеділі до 30 листопада.

Уряд заборонив діяльність:

  • закладів харчування,
  • торговельних центрів,
  • культурних закладів,
  • спортзалів та фітнес-центрів,
  • закладів розміщення, зокрема й готелів (окрім тих, що виконують соціальні функції).

Працювати у звичному режимі будуть аптеки, окремі супермаркети, АЗС, фінзаклади для населення. До слова, час з 10:00 до 12:00 є годинами для обслуговування пенсіонерів.

карантинні обмеження в Україні інфографіка 24 канал
Карантинні обмеження в Україні / Інфографіка 24 каналу