Уряд додатково виділив гроші на кисень

Про додаткове фінансування попросило Міністерство охорони здоров’я для забезпечення подачі кисню у закладах, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19. Рішення прийняли під час засідання Кабміну, повідомляє 24 канал.

Читайте також Рада виділила 557 мільйонів гривень на боротьбу з коронавірусом

Фінансування відбудеться з "фонду боротьби з COVID-19, як субвенція з державного бюджету в місцеві бюджети".

Максим Степанов – очільник МОЗ
“Реалізація пропонується шляхом скорочення обсягу видатків розвитку за програмою розвитку мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення”.

Минулого місяця на забезпечення киснем 80% ліжкомісць було спрямовано 572 мільйонів гривень. До слова, країна перейшла на 2 етап протидії COVID-19 через значне погіршення ситуації та зріст захворюваності. Зокрема, лікарняні ліжка для пацієнтів з COVID-19 заповнені більш ніж на 70% в десяти областях.

Що таке "коронавірусний" Фонд?

У квітні Верховна Рада прийняла зміни до Закону про держбюджет на 2020 рік, згідно з якими було створено Фонд боротьби з COVID-19 для фінансування додаткових видатків на охорону здоров'я та соціальних видатків, безпосередньо пов'язаних із епідемією COVID-19. Остаточний обсяг фонду склав 66 млрд гривень, які розділили за пріоритетними напрямами, втім згодом кошти з ковідного фонду перенаправили на різні напрями, починаючи з розвитку інфраструктури і закінчуючи виробництвом серіалів.