На заміну чинному міністрові партія монобільшості висуватиме головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка. Таке припущення зробила членкиня комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, представниця фракції "Голос" Ольга Стефанишина в ефірі 24 каналу.

Важливо Степанова хочуть звільнити до кінця року, шукають заміну, – ЗМІ

Коли можуть розглядати питання про відставку Степанова

За її словами, серед депутатів є підтримки відставки Степанова. Постанову про його звільнення майже 100 депутатів підписали ще влітку. "Голос" планував ще на цьому тижні зібрати позачергове засідання для розгляду питання його звільнення.

Зараз, на жаль, багато депутатів хворіють. Ми сподіваємось, що наступного тижня Рада збереться і постанову про відставку Степанова вже винесуть на розгляд,
– зазначила Стефанишина.

Нардепка також вважає, що на тлі Степанова "будь-який міністр буде ефективним". Крім цього, як вона зазначила, він за 9 місяців на посаді нічого не зробив.

Хто може бути натомість

Також нардепка зазначила, що Віктор Ляшко працює в МОЗ вже майже рік, його діяльність також оцінюватимуть. На запитання журналістки, чи Ляшко буде ефективнішим, ніж Степанов, нардепка відповіла: "Ми це побачимо".

"Партія влади та монобільшості пропонуватиме ті кандидатури, які розглядатимуть замість Степанова і це буде на їхній відповідальності", – підсумувала Стефанишина.

Дивіться відео: Ляшко може стати міністром замість Степанова

Можлива відставка Степанова: коротко

  • У ЗМІ з посиланням на власні джерела в Офісі Президента повідомили, що Степанова планують звільнити до кінця 2020 року. Нині вже розшукують кандидатуру на посаду нового голови МОЗ.
  • Раніше нардеп Ярослав Железняк з партії "Голос" раніше розповів, що 13 листопада Кабмін підписав документ, який розпочне процес звільнення міністра охорони здоров'я. Одразу після цього Степанов пішов на лікарняний.
  • Міністр охорони здоров'я тоді спростував інформацію про свою відставку.
  • До слова, починаючи з травня 2020 року активісти та громадські організації періодично проводять протести за відставку Степанова. В основному така реакція активістів виникала через певні рішення міністра в питаннях бюджету.