Глава європейського підрозділу Всесвітньої організації охорони здоров'я Ганс Клюге на пресконференції зазначив, що локдаунів можна уникнути. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Також читайте Вакцина проти COVID-19 з Британії демонструє вироблення імунітету у людей від 70 років

Локдаун – крайній захід

За словами експерта, оскільки діти та підлітки не сприяють поширенню COVID-19, закриття шкіл не є ефективним заходом у боротьбі з COVID-19. Він запевнив, що початкові школи в Європі повинні продовжувати роботу в очному режимі.

Я дотримуюся позиції, що локдауни – це крайні заходи. Якщо використання масок досягне 95%, необхідності в карантинах не буде,
– зазначив Клюге.

Режими ізоляції у країнах Європи: коротко

  • Для того, щоб стримати поширення коронавірусу, з 30 жовтня 2020 року у Франції ввели режим ізоляції. 12 листопада прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс заявив, що він триватиме ще щонайменше 2 тижні – до 24 листопада.
  • Суворіші обмеження ввели і в Німеччині. З початку листопада там закрили музеї, театри, спортзали та басейни. Також не працюють бари та ресторани. Їжу можна купити лише на виніс.
  • В Англії з 5 листопада діє полегшений варіант режиму самоізоляції, який триватиме щонайменше до 2 грудня. У цей період жителям країни дозволяють залишати будинки тільки для поїздок на роботу, навчання або для здійснення покупок у продовольчих магазинах. Коледжі та університети продовжують працювати.