Новини про коронавірус в Україні 27 листопада

За минулу добу, 26 листопада, коронавірус діагностували 16 218 мешканцям України, з них 666 дітей та 655 медичних працівників. Госпіталізації потребували 2 069 інфікованих, повідомляє 24 канал.

Днем раніше Новини про коронавірус 26 листопада: рекордні показники України, Аваков виступив за локдаун

За цей самий період від ускладнень коронавірусної хвороби померли 192 мешканці України, натомість одужали – 8 843 хворих.

Українські лабораторії за минулу добу провели 72 789 тестувань на виявлення коронавірусу, зокрема методом ПЛР – 46 005, а методом ІФА – 26 784.

Коронавірус в областях України

  • Київ – 65 539 випадків;
  • Вінницька область – 16 710 випадків;
  • Волинська область – 23 273 випадки;
  • Дніпропетровська область – 34 888 випадків;
  • Донецька область – 21 786 випадків;
  • Житомирська область – 28 481 випадок;
  • Закарпатська область – 22 748 випадків;
  • Запорізька область – 28 229 випадків;
  • Івано-Франківська область – 34 696 випадків;
  • Київська область – 35 235 випадків;
  • Кіровоградська область – 4 824 випадки;
  • Луганська область – 6 061 випадок;
  • Львівська область – 44 509 випадків;
  • Миколаївська область – 17 167 випадків;
  • Одеська область – 41 501 випадок;
  • Полтавська область – 20 701 випадок;
  • Рівненська область – 29 875 випадків;
  • Сумська область – 26 590 випадків;
  • Тернопільська область – 27 050 випадків;
  • Харківська область – 54 028 випадків;
  • Херсонська область – 9 633 випадки;
  • Хмельницька область – 28 350 випадків;
  • Черкаська область – 21 402 випадки;
  • Чернівецька область – 33 018 випадків;
  • Чернігівська область – 17 113 випадків.

  • Коронавірус в Збройних силах України: впродовж минулої доби виявили 197 хворих військових. Станом на 27 листопада у лавах ЗСУ хворіє 2 898 військових. На ізоляції та самоізоляції перебуває 385 осіб. Від початку пандемії одужали від коронавірусу 6 918 військових, ще 26 військовослужбовців померли від ускладнень чи супутніх захворювань.
  • Скільки медиків захворіли на COVID-19: за минулу добу хворобу діагностували 666 медикам. Загалом, в Україні на коронавірус захворіли 36 988 медичних працівників. Відомо, що 327 інфікованих медиків померли. Натомість одужали понад 22 тисячі хворих.

Повний локдаун в Україні: ЗМІ назвали дати, які розглядає влада

На тлі зростання кількості нових добових випадків COVID-19 у владі все більше говорять про тотальний локдаун в Україні. Наразі чиновники розглядають кілька дат, аби його запровадити. Їх опприлюднило видання УП з посиланням на власні джерела у Кабміні та Офісі Президента.

  • Одна з ймовірних дат жорсткого карантину – з 25 грудня по 17 січня. Саме ці терміни влада обговорювала з міськими головами та губернаторами напередодні
  • Але через стрімке зростання захворюваності локдаун можуть ввести й раніше. Тому влада розглядає ще один варіант – жорсткий карантин в межах 7 – 20 грудня.

В Україні посилять моніторинг коронавірусу на норкових фермах

Через спалах коронавірусу на норкових фермах в різних країнах, на українських фермах також посилять контроль. У державі розглядають варіант тестування тварин на основі європейського досвіду.

Чи працюватиме громадський транспорт під час локдауну: пояснення Степанова

Максим Степанов заявив, що уряд розглядає план запровадження жорсткого локдауну в Україні. Карантинні обмеження можуть запровадити вже на новорічні свята. Водночас міністр охорони здоров'я не виключив, що громадський транспорт продовжить працювати, навіть попри локдаун

У Києві через коронавірус госпіталізували максимальну кількість людей

Станом на 27 листопада в Києві виявлено 65 539 інфікованих коронавірусом. Впродовж минулої доби зафіксували найбільшу кількість хворих за весь час пандемії – 1520. Окрім цього, до лікарень госпіталізували 121 пацієнта, що теж є рекордною кількістю.

Понад 10% малого та середнього бізнесу на межі банкрутства: невдовзі зникнуть з ринку

Десята частина українського малого та середнього бізнесу уже перебувають на межі банкрутства. Якщо уряд країни не підтримуватиме підприємства, вже невдовзі вони можуть зникнути з ринку. Рівень безробіття зростає. З травня понад 4 мільйонів осіб зареєстрували як безробітних. Проте насправді ця цифра вища, оскільки частка тіньової економіки в Україні велика.

За тиждень стане зрозуміло, чи введуть в Україні локдаун

Перші результати від впровадження карантину вихідного дня повинні бути помітними вже за тиждень. Саме тоді стане зрозуміло, чи потрібно в Україні вводити повний локдаун. Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов заявив, що до 2 грудня уряд, найімовірніше, не встигне ухвалити жодних рішень щодо карантину. Мовиться як про введення нових обмежень, так і про скасування карантину вихідного дня.

Бот допоможе перевірити витрати бюджетних коштів для боротьби з COVID-19 в Україні

Українці можуть перевірити, які медичні засоби закупила будь-яка лікарня. Це можна виконати через чат-бот "Медсестра Іванка". Його запустила громадська організація "Антикорупційний штаб". Також за допомогою бота можна залишити скаргу або повідомлення про корупції в медичному закладі та дізнатися про товари, які закуповують лікарні України та їхні ціни.

Варто знати Прогулянки і повноцінне харчування: як відновитись після коронавірусу, – відео

Новини про коронавірус у світі 27 листопада

Коронавірус діагностували у понад 61 мільйона людей. 1 443 882 з них, на жаль, померли від ускладнень хвороби. Натомість подолати хворобу зуміли понад 42 мільйони інфікованих по всьому світу.

Країни з найбільшою кількістю хворих на СOVID-19

  1. США – 13 288 544;
  2. Індія – 9 325 786;
  3. Бразилія – 6 209 404;
  4. Франція – 2 183 660;
  5. Росія – 2 215 533.

У Литві спалах коронавірусу серед норок: почали хворіти працівники ферм

На норкових фермах у Литві фіксують спалахи коронавірусу серед тварин. Окрім цього, на одній з ферм хворобу виявили вже й у працівників. Нині епідеміологи досліджують штам вірусу, аби зрозуміти, чи є він небезпечним.

Бомба сповільненої дії: вбиті норки в Данії становлять більшу загрозу, ніж живі з COVID-19

У Данії на одному з полігонів нині поховано близько 10 тонн вбитих норок. У парламенті непокояться, що продукти розкладу від такої кількості мертвих тварин можуть призвести до отруєння ґрунтів та ґрунтових вод.

Уряд Хорватії посилить карантин

Уряд Хорватії вирішив посилити карантинні обмеження. Причиною стало стрімке зростання захворюваності на COVID-19.

У Грузії попри локдаун фіксують максимальні показники захворювання на COVID-19

28 листопада у Грузії почав діяти жорсткий карантин, який триватиме до 31 січня. Натомість нині там зареєстрували понад 4700 нових випадків зараження.

В індійському шпиталі для хворих на COVID-19 спалахнула пожежа: є жертви

В реанімації виділеної для лікування хворих на COVID-19 районної лікарні Раджкот, що у штаті Гуджарат, спалахнула пожежа. У результаті займання 5 хворих на коронавірус загинули. Ще 6 людей вдалося урятувати із пожежі, однак 1 постраждалий перебуває у тяжкому стані. Загалом до іншої клініки безпечно транспортували 22 пацієнтів.


У результаті 5 людей загинули, 1 людина у важкому стані / Твіттер TOIRajkot (18+)

Як пандемія вплинула на людей з аутизмом

Кожного 10 працюючого аутиста звільнили через COVID-19. 70% аутистів залишилися без звичної підтримки відповідних служб через пандемію коронавірусу. Опитування проводилося з 23 березня по 15 червня 2020 року та охопило 1811 учасників з 38 країн світу. Завдяки Міжнародній громадській організації "Дитина з майбутнім" українські аутисти теж брали участь в дослідженні. Детальніше про результати опитування можна прочитати за посиланням.

В Німеччині вже понад 1 мільйон хворих на коронавірус

У Німеччині зареєстрували понад 1 мільйон хворих на коронавірус з початку пандемії. Таким чином Німеччина вже 12 країна, де кількість інфікованих коронавірусом перевищила позначку 1 мільйон.

Росія збирається вакцинувати від COVID-19 майже пів мільйона своїх військових

Понад 400 тисяч військовослужбовців в Росії будуть щеплені від коронавірусу російською вакциною. Відповідне доручення дав президент РФ Володимир Путін, який сам, до слова, поки уникає щеплення. До слова, за попередню добу, 26 листопада, в Росії зареєстрували рекордну кількість нових хворих на коронавірус – 27 543.

До теми Що буде з різдвяними святами в Україні: заява Степанова

Дослідження коронавірусу та розробки

Коронавірус може призвести до випадіння зубів

Коронавірус може призвести до ускладнення захворювань ясен і навіть до випадання зубів без кровотечі. Це вказує на незвичні процеси, які відбуваються з кровоносними судинами в яснах. Детальніше – тут.

Штучний інтелект передбачив, чи пацієнту з COVID-19 знадобиться реанімація

Команда інженерів зі США створила новий алгоритм на основі штучного інтелекту. Йому вдалося спрогнозувати, чи потрапить пацієнт з COVID-19 до відділення інтенсивної терапії. Розробники з Політехнічного інституту Ренсселера сподіваються, що такий підхід допоможе медикам обирати правильний курс лікування для окремих пацієнтів. Новий метод протестували на наборах даних 295 пацієнтів, які перебувають у 3 різних лікарнях — у США, в Ірані та Італії. Отримані прогнози порівняли з актуальною інформацією про лікування хворих.

Виглядає, як млинець: вчені розповіли, чим небезпечний коронавірус на поверхнях

Вірус SARS-CoV-2 може зберігатись на поверхнях впродовж кількох днів. 99,9% рідини в каплях коронавірусу випаровується за 2 –3 хвилини, але вірус виживає, тому що висохла капля утворює плівку схожу на млинець. Детальніше про це читайте тут.