Кінцева вартість вакцини від коронавірусу буде залежати від розміру партії, яка буде необхідна замовнику. Про це заявив глава компанії Стефан Бансель в інтерв'ю Die Welt.

Читайте також За добу в Україні підтвердили ще 12 079 випадків зараження на COVID-19: актуальна статистика

Це справедлива ціна, враховуючи вартість лікування важкохворого на COVID-19 для системи охорони здоров’я. Ми не зацікавлені в максимальному прибутку,
– зазначив керівник компанії.

Бансель додав, що на сьогодні компанія веде переговори з Єврокомісією про постачання препарату до Європи. До підписання договору на поставку вакцини залишилося кілька днів, а одним із ключових моментів переговорів є плата за резервування вакцини. До кінця 2020 року компанія планує виробити 20 мільйонів доз.

"Ми хочемо постачати Європу і ведемо конструктивні переговори", – сказав Бансель.

Що відомо про вакцину Moderna

  • Американська компанія Moderna заявила, що їхня вакцина від коронавірусу ефективна на 95%. Це підтвердили клінічні випробування вакцини за участю 30 тисячі добровольців.
  • Вчені поки не знають, як довго нова вакцина забезпечить імунітет до коронавірусу, і як вона буде працювати у випадку з людьми старшого віку.
  • У липні компанія програла спір за патентом, який безпосередньо пов’язаний з технологією. Поки невідомо, чи позначиться це на долю вакцини.
  • Зауважимо, що вакцинуватися препаратом Moderna, як і більшістю аналогічних, потрібно двічі. Відтак ціна буде дорожчою за курс.