У попередній версії документа CDC писали, що функція тканинних масок – блокувати виділення заражених вірусом частинок, коли людина, що її носить, дихає, говорить або чхає.

Також на тему: Японія провела дослідження щодо лікування COVID-19 плазмою крові: результат

Ефективність тканинних масок

У новій редакції документа зазначили, що "користь масок складається з комбінації контролю джерела інфекції та особистого захисту того, хто їх носить".

CDC повідомляють, що тканинні маски здатні затримувати частинки з діаметром дрібніше 10 мікрометрів, але їх ефективність в різних дослідженнях відрізнялася. Більш щільна тканина дає кращий захист. У певних випадках маски затримують більшу частину частинок з діаметром 1 мікрометр.

Агентство наводить приклади досліджень, які підтверджують ефективність носіння масок для профілактики COVID-19 в реальному житті.

Наприклад, на під час спалаху інфекції на кораблі "Теодор Рузвельт" носіння масок було пов'язано зі зниженням ризику зараження на 70%. Політика обов'язкового носіння масок в громадських місцях супроводжувалася істотним зниженням захворюваності нової коронавірусної інфекції.