Вчені обробили отримані дані з 1991 по 2009 роки, що дозволяють оцінити шкоду і користь споживання популярного продукту, пише Science Daily.

Також на тему: Помітили несподіваний ефект ліків проти діабету

Показники споживання яєць за останні кілька десятиліть зросла майже вдвічі.

Курячі яйця викликають діабет

Результати дослідження показали, що вживання дорослою людиною понад 38 грамів яєць в день незалежно від способу приготування підвищує ризик розвитку діабету на 25%, понад 50 грамів – на 60 відсотків.

Зв'язок розвитку діабету з частим вживанням яєць залишається спірною темою вже довгий час, однак наше дослідження довело, що ризик діабету зростає прямо пропорційний зростанню споживанню яєць, це простежується за рівнем глюкози в крові натще,
– зазначили науковці.

Цей ефект був більш виражений у жінок, ніж у чоловіків.

Епідемія діабету

За словами вчених, дієта – один з основних факторів, які сприяють розвитку діабету II типу. Це підтвердилося і в Китаї, де за останні десятиліття більшість жителів перейшли від традиційного раціону, що включає зернові продукти й овочі, до споживання висококалорійної їжі.

Діабет продовжує стрімко поширюватися у всіх країнах світу. Уже сьогодні на нього припадає 10 відсотків від усіх світових витрат на охорону здоров'я. Важливо використовувати різні чинники, щоб виправити ситуацію хоча б у довгостроковій перспективі.